Završena provedba projekta „ Revitalizacija Brownfield objekta u Muću”

RESTAURIRAN CRKVENI LUSTER
December 6, 2022
VRATA CRKVICE SV. MIHOVILA U KMETIMA
December 6, 2022

Dana, 28. rujna 2022. s početkom u 12:00 h, u organizaciji POKRETA ZAGORE Udruge za promicanje kvalitete života,  održana je završna konferencija projekta KK.06.2.2.12.0005  „Revitalizacija Brownfield objekta u Muću“  u revitaliziranom objektu, u Multimedijalnom kulturnom centru-društvenom domu u Muću, sufinanciranog bespovratnim sredstvima Europske unije iz Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014.-2020. iz ITU mehanizma namijenjenog Urbanoj aglomeraciji Split.

 


Na početku konferencije, nazočnima se obratio načelnik Općine Muć Filip Stupalo te se uvodno zahvalio svima koji su došli na konferenciju kao i svima koji su na bilo koji način bili uključeni u realizaciju projekata. Načelnik je naglasio, kako se radi o vrlo vrijednom projektu koji će znatno utjecati na dostupnosti većeg sadržaja za stanovništvo Općine  Muć, kao i važnost samog sufinanciranja EU, bez kojeg bi ovo bilo gotovo nemoguće napraviti.

Ispred Prirodoslovnog muzeja Split, prisutne je pozdravio viši kustos Bože Kokan koji je predstavio geološki vrijedno i poznato područje Muća te izrazio zadovoljstvo suradnjom kao i novim prostorom u kojem će djelovati te se razvijati Edukacijski centar georaznolikosti Dalmatinske zagore.

U ime Odsjeka za provedbu ITU mehanizma Grada Splita, prisutnima se obratila voditeljica  Ana Jerkunica koja je ukratko predstavila ITU mehanizam te istaknula zadovoljstvo realizacijom projekta Općine Muć kojom se odgovara na potrebu za adekvatnim prostorima javne i društvene namjene u Općini Muć te cijeloj Urbanoj aglomeraciji Split.